Täydet matsit

Yksilönä kilpaileminen

Kansalliset kilpailut

Tennisliiton (STL) alaiset tennisseurat järjestävät kilpailuja, joihin osallistuminen edellyttää paitsi jonkin tennisseuran jäsenyyttä myös Tennisliiton kilpailulisenssin maksamista. Kilpailulisenssin vuosimaksu on muutaman kympin ja sen maksaminen tapahtuu Tennisliiton kilpailujärjestelmän, TennisÄssän, kautta. Kustakin kilpailusta maksetaan lisäksi järjestävälle seuralle osallistumismaksu, jonka suuruus kerrotaan kilpailukutsussa.

Kilpailun järjestävä seura määrittelee pelattavat sarjat, jotka voidaan rajata tason ja/tai ikäluokan mukaan. Ennen kilpailua järjestävä seura julkaisee Ässässä jokaiselle sarjalle ottelukaavion, josta näkyy ohjeellinen otteluaika. Koska ottelujen pituutta ei voi etukäteen tietää, on näissä kilpailuissa aina varauduttava aikatauluviiveisiin.

Tutustu TennisÄssän kilpailukalenteriin tästä. TennisÄssästä löydät myös STL:n Kilpailumääräykset, joihin on hyvä tutustua ennen ensimmäiseen kisaan osallistumista.


Joukkueessa kilpaileminen

Sarjatennis

Tennisseurat kilpailevat STL:n sarjoissa tasonsa mukaisesti joko SM-liigassa tai 1.-4. divisioonassa. Sisä- ja ulkokaudelle on omat sarjansa, ja Tennisliitto tiedottaa seuroille ilmoittautumisajasta ennen kauden alkua. OTC:n joukkueet eri kausilla löytyvät Tennisässästä.

Joukkueessa pelaamisen edellytyksenä on, että pelaaja on maksanut

  • Oman seuran jäsenmaksun
  • Tennisliiton kilpailulisenssin

Kultakin joukkueelta peritään lisäksi liigan osallistumismaksun. OTC:n joukkueiden osallistumismaksun maksaa seura.


Senioriliiga – 30 v. ylöspäin

Suomen Senioritennis ry:n jäsenet voivat kilpailla Tennisliiton alaisessa Senioriliigassa. Sarjoja on viiden vuoden välein 30-80 –vuotiaille, SM-tasosta 2. divisioonaan.

Senioriliigan kausi alkaa syyskuussa ja päättyy huhti/toukokuussa. Seurat ilmoittavat joukkueet mukaan uudelle kaudelle toukokuun puoliväliin mennessä. Joukkueeseen voi lisätä uusia pelaajia kauden aikana.

Senioriliigan joukkueessa pelaamisen edellytyksenä on, että pelaaja on maksanut

  • Oman seuran jäsenmaksun
  • Tennisliiton kilpailulisenssin
  • Senioritennis ry:n jäsenmaksun

Kaksi viimeksi mainittua maksua maksetaan TennisÄssän kautta vuosittain.

Kultakin joukkueelta peritään lisäksi liigan osallistumismaksu. OTC:n joukkueiden osallistumismaksun maksaa seura.

OTC:llä on joukkueita lähes kaikissa ikäluokissa ja tiedot joukkueista löytyvät ajantasaisina Tennisässästä.

Tutustu senioritennikseen Suomen senioritenniksen sivuilta.